Політика

Депутат Игорь Черняка сделал заявление об узурпации власти в Харькове

На первой сессии Харьковского городского совета VIII созыва все прошло так, как было запланировано теми, кто готовил этот спектакль.

Было ли это сделано в рамках закона, или были использованы особые трактовки, которые действуют только на территории Харькова судить юристам. Может быть происходящему будут даны оценки в суде, если депутаты соберутся оспорить результаты первой сессии. Перед тем, как отправить депутатов на тайное голосование за избрание секретарем Харьковского городского совет Игоря Терехова, Александр Новак предоставил слово депутату Харьковского городского совета Игорю Черняку.

Текст его выступления:

– Знаєте. За що я люблю Харківську міську раду, за то що тут час іде, а щось нічого не змінюється. Але тут питання у іншому. Ви знаєте, в попереднє скликання «кнопками» зайшли відразу. А у цьому, багато хто став на перший сесії. Отак раз і миттєво.

Але зараз трошки про інше. От у нас пан Новак тільки що сказав, підходьте, я вам покажу. Я до нього підійшов, він мені нічого не показав. Так воно все працює.

Ві розумієте. Ми голосуємо за кота в мішку. І ні хто не бачив… От я прошу покажіть мені документа. Він не показує документ. Що там, як там? Абсолютно не зрозуміло що відбувається.

Давайте повернемось до закону. У нас чітко все законом передбачено. Сьогодні у нас в незаконний   спосіб на говорять те, що мер у нас набув повноважень склавши присягу. Сьогодні в незаконний, в непередбачений у нас з’являється нібито подання підписане електронним підписом, яке знову нікому не показують, але при цьому вносять в зал для голосування.

На що я хотів би звернути увагу в нас так само все це відбувалось зі всіма виборами, починаючи з факту висунення пана Кернеса на посаду міського голови. За цей час два надійні канали комунікації. Це пан Фукс, який присутній в залі і його Telegram і другий через родину Кернеса. Але чомусь, коли це стосується офіційних документів, то з’являється електронний цифровий підпис. Як би це було в Telegram пана Фукса, я би більше повірив в цій заяві, ніж те що вона підписана електронним цифровим підписом.

Тому зараз ми маємо насправді те, що зараз відбувається. Відбувається фактично, я ще раз говорю, я не боюся цього слова, узурпація влади окремими людьми з оточення пана Кернеса. При тому, самого пана Кернеса тут сьогодні не має. І ті хто зараз будуть брати участь у цьому ганебному голосуванні. Вони є пособники тих, хто намагається узурпувати в протизаконний спосіб владу в місті Харкові. Я переконаний, що ці люди обов’язково мають нести персональну відповідальність за все те, що вони сьогодні будуть (робити).

Саме тому я озвучив позицію фракції Блок Світличної «Разом». Про те що ми не будемо брати участь в ганебному голосуванні, вибачте, в галтуванні волі громадян і порушенні закону. І закликаємо всіх тих колег, які не бажають, вибачте, перетворюватись на «кнопок», не приймати участь у цьому.

Реплика Александра Новака – мені дивно було чути ваш виступ, я вам особисто показав подання, яке ви бачили, я вам показав протокол перевірки.

Черняк снова просит показать документы. Ему Новак говорит, – сідайте!

Можно соглашаться с заявлением Игоря Черняка, можно не соглашаться, но точно можно сделать вывод, что ученики превзошли учителя, создав театр полного абсурда.

 

Кернесу зачли присягу за 2010 год